Over ons

Lees hier meer over wat we doen en de geschiedenis van ons bedrijf.

Wie zijn we?

Verzinkerij Lenssen n.v. is een bedrijf dat gebruik maakt van thermisch verzinken (ook vaak 'galvaniseren' genoemd) voor het beschermen van ijzer of staal tegen corrosie. Bij deze techniek wordt er d.m.v. onderdompeling in een zinkbad, na uitgebreide voorbehandeling, een laagje zink aangebracht op het ijzer of staal, dat corrosie bij het te beschermen metaal voorkomt.

Wij voltooien dit proces conform bijhorende normen NEN-EN-ISO 1461, NEN-EN-ISO 14713. De afgewerkte materialen kunnen de nodige inspecties ondergaan om aan de EN 1090-norm of de DASt-Richtlinie 022 te voldoen. Gelieve ons hiervoor te contacteren.

Meer info omtrent deze normen vindt u in volgend infoblad van Zinkinfo Benelux: Thermisch verzinken conform EN ISO 1461 en CE-markering van staalconstructies conform EN 1090

Geschiedenis

Ons familiebedrijf werd in 1988 opgericht te Genk, Limburg, door de familie Lenssen. Tot op heden wordt ons bedrijf nog steeds gerund door de gebroeders Paul en Georges Lenssen. De uitgebreide infrastructuur, grote afmetingen van het zinkbad en jarenlange ervaring in de galvanisatiesector vanuit familiale achtergrond, laat ons toe steeds uw verzinkte materialen aan een prima kwaliteit en een goede prijs te garanderen.

Bedrijfswerking

De onderneming bezit een bedrijfsoppervlakte van 60.000 m², die steeds efficiënter en intensiever benut wordt. De praktische inrichting van de bedrijfshallen biedt verzinkerij Lenssen een groot gamma aan productiemogelijkheden. De grote hoeveelheid aan ruimte maakt het mogelijk om de beschikbare technieken, naast het onderhouden en vernieuwen, steeds te blijven uitbreiden.

Met behulp van de grote opslagmogelijkheden en efficiënte productie streven wij naar een optimaal magazijnbeheer en dus ook naar een snelle, ‘just in time’ levering voor elke klant. Nieuwe digitale ontwikkelingen op vlak van planning en administratie zullen dit beheer in de toekomst nog verder verbeteren.

 

 

De belangrijkste marktsegmenten waarin wij ons speciaal profileren, zijn de:

  • industriebouw
  • kassen- of serrebouw
  • automobielindustrie
  • profielijzers tot 12 meter
  • landbouwinfrastructuur
  • diverse industriële toeleveringen

Bij vragen of opmerkingen over ons bedrijf of bepaalde materialen om te galvaniseren, bent u altijd welkom om ons te contacteren.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Heb je een vraag voor ons? Aarzel niet om ons te contacteren!